Τεχνική υπηρεσία αποκτά  ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-11-30 10:41:07
Τεχνική υπηρεσία αποκτά  ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Στην ίδρυση και λειτουργία τεχνικής υπηρεσίας, προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιεί μελέτες και να προωθεί τα τεχνικά έργα που την ενδιαφέρουν άμεσα, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να κάνει συμβάσεις με άλλους Δήμους, στοχεύει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ο οργανισμός εσωτερικής λειτουργίας και να ενταχθεί στο οργανόγραμμα και η τεχνική υπηρεσία.

Η υπηρεσία θα στελεχώνεται από τρεις μηχανικούς οι οποίοι θα εκπονούν όλες τις σχετικές διαδικασίες. Ο Δήμος ήδη διαθέτει τον έναν μηχανικό και θα προβεί στις ενέργειες για την πρόσληψη ακόμη δύο μηχανικών. Γι’ αυτό και θα αποστείλει το αίτημα στην Αποκεντρωμένη, ώστε να βγει το ΦΕΚ και μετά να γίνει η προκήρυξη των θέσεων.

Ο Δήμος προσδοκά να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες και να στελεχωθεί άμεσα η υπηρεσία ενώ στα σχέδιά του είναι και η πρόσληψη δύο ατόμων ΠΕ Διοικητικού καθώς και δύο ΠΕ Οικονομικού.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Χιώτης «θέλουμε να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε την τεχνική υπηρεσία που θα είναι στελεχωμένη με τρεις μηχανικούς, ώστε αυτόνομα να εκτελούμε τα έργα. Μέχρι στιγμής συνεργαζόμαστε και κάνουμε συμβάσεις με άλλους Δήμους, ώστε να εκπονηθούν μελέτες και να προωθηθούν τα τεχνικά έργα. Με τη δικιά μας τεχνική υπηρεσία θα μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας».

Στο μεταξύ λήγει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι οφειλέτες προς τον Δήμο για να ενταχθούν στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις και να αποπληρώσουν τα ποσά που οφείλουν.
Πολλοί είναι αυτοί που μεταβαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Τσαγκαράδα και στη Ζαγορά και ρωτούν να πληροφορηθούν για τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν και τα θετικά της όλης διαδικασίας. Σύμφωνα με τους αρμοδίους μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 100 οφειλέτες.
Πάντως μετά τη λήξη της προθεσμίας ο Δήμος θα είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε μέτρα είσπραξης των οφειλών.

Στην τουριστική έκθεση Πολωνίας
Στην τουριστική έκθεση της Πολωνίας η οποία αρχίζει αύριο θα συμμετάσχει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου έχοντας κοινό περίπτερο με τους Δήμους Βόλου και Νοτίου Πηλίου.
Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος συμμετέχει στην έκθεση της χώρας αυτής η οποία για το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας με 1,5 εκατομμύριο άτομα.
Τον Δήμο θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής κ. Απόστολος Σουλδάτος που τόνισε πως «η Πολωνία είναι μια ανερχόμενη αγορά από την οποία η Ελλάδα μπορεί να περιμένει πολλά. Γι’ αυτό και εμείς θέλουμε να αναδείξουμε τις φυσικές και άλλες ομορφιές του Πηλίου».



Ζαγορά Πήλιο